بهترین زمان برای مصرف گوشت قرمز

بهترین زمان برای مصرف گوشت قرمز در یخچال به چه مدت است

hasan عضو عادی پرسیده شده در ۱۰-۱۲-۱۳۹۴ در آشپزی.
اضافه کردن نظر

سلام دوست عزیز

گوشت قرمز، یکی از مواد غذایی مغذی و مفید و جزو بهترین منابع دریافت پروتئین است که تقریبا هفته ای ۲، ۳ بار در سفره غذایی خانواده های ایرانی جای دارد. بد نیست بدانید که بهترین محل برای نگهداری گوشت قرمز تازه و گرم تا ۷۲ ساعت درون یخچال با دمایی حدود ۴ درجه سانتی‌گراد بالای صفر عنوان می‌شود. اما اگر بخواهید آن را بیشتر از ۷۲ ساعت نگهداری کنید، باید درون فریزری با دمای نزدیک به ۱۸- درجه سانتی‌گراد قرار دهید. گوشت قرمز بدون چربی، اگر در شرایط و دمای مناسب نگهداری شود، تا یک سال قابل مصرف است اما اگر گوشت مصرفی شما چربی داشته باشد، به دلیل اکسیده شدن چربی در اثر قرار گرفتن در مجاورت هوا، تغییر طعم و گاهی رنگ می‌دهد و مدت زمان ماندگاری‌اش هم کمی پایین‌تر می‌آید.

دقت در خرید، آماده سازی و بسته‌بندی مواد غذایی گوشتی و غذاهای دریایی به این معنی نیست که می ‌توانیم آنها را به صورت نامحدود در فریزر نگه داریم. هر ماده غذایی را مدت مشخصی باید در فریزر نگهداری کرد تا کیفیت و ارزش غذایی آن از بین نرود. به این مدت مشخص، که برای هر ماده غذایی گوشتی متفاوت است، “مدت ماندگاری” می ‌گویند. به جدول زیر توجه کنید.

 

                                                                         

ماده غذایی

 

مدت ماندگاری به ماه

 

خام و نیم پز:  
گوشت گاو/گوشت کبابی و استیکی ۶ تا ۱۲
مرغ یا بوقلمون قطعه شده ۹ تا ۱۲
مرغ یا بوقلمون کامل و قطعه نشده یک سال
اردک/ انواع پرندگان خوراکی ۶
گوشت چرخ کرده یا نیم پز/دل و جگر مرغ ۳ تا ۴
گوشت بره برای کباب کردن یا قطعه شده ۶ تا ۹
سینه مرغ قطعه شده برای کباب و جوجه کباب یا قیمه شده حداکثر یک ماه
انواع سوسیس ۱ تا ۲
قسمت های مختلف مثل دل و جگر و قلوه گاو و گوسفند ۳ تا ۴
انواع گوشت پخته شده:  
سوسیس دودی ۱ تا ۲
همبرگر حاضری/هات داگ ۱ تا ۲
گوشت پخته چرخ کرده و چرخ نکرده ۲ تا ۳
گوشت مرغ پخته ۴ تا ۶
ناگت مرغ ۱ تا ۳
غذاهای دریایی خام:  
انواع ماهی بدون چربی ۴ تا ۶
انواع ماهی چرب ۲ تا ۳
میگو یک سال
غذاهای دریایی پخته:  
ماهی کامل پخته ۱۸
ماهی قطعه شده پخته ۳

برای هر ماده غذایی فریزری بهترین زمان مصرف، حداکثر تا قبل از رسیدن به نصف زمان مورد نظر برای نگهداری آن در فریزر است؛ مثلا مدت ماندگاری انواع ماهی‌های بدون چربی ۴ تا ۶ ماه است، که بهترین زمان مصرف آن ۳ ماه پس از تاریخ فریز کردن آن است.

پس بهتر است هنگام بسته بندی مواد غذایی، روی آن برچسب تاریخ بچسبانید تا هنگام مصرف بدانید چقدر از زمان فریز‌ کردن آن گذشته است.

یخ‌ها را با دقت آب کنیم

برای اینکه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارج‌کردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد.

سه روش برای این کار وجود دارد، یخ‌زدایی در یخچال، یخ‌زدایی در آب سرد و یخ‌زدایی با مایکروویو.

– در شیوه یخ‌زدایی در یخچال، ۲۴ ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می ‌رساند.

– در یخ‌زدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنکه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماری‌زای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت کرده و ماده غذایی را آلوده می‌ کنند.

– برای یخ‌زدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را که توسط مایکروویو یخ‌زدایی شده سریع مصرف کنید.

– از نمک‌زدن، باز‌ کردن بسته‌های غذایی برای سریع تر‌کردن یخ‌زدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز‌ کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به‌ طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می ‌شود، جداً خودداری کنید.

آشپزباشی عضو فعال پاسخ داده شده در ۱۰-۱۲-۱۳۹۴ .
اضافه کردن نظر

نحوه و زمان نگهداری فرآورده‌های خام دامی

نام فرآورده و شکل عرضه شرایط نگهداری
عمر ماندگاری
گوشت قرمز (گاو و گوسفند) تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۳ روز
گوشت قرمز تازه ، بسته‌بندی در خلا برودت یخچال ۵ روز
گوشت قرمز تازه ، بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده برودت یخچال ۷ روز
گوشت قرمز منجمد، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۹ ماه
گوشت قرمز چرخ‌کرده تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۲ روز
گوشت قرمز چرخ‌کرده منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۳ ماه
گوشت سفید (مرغ) تازه، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۳ روز
گوشت سفید تازه ، بسته‌بندی در خلا برودت یخچال ۵ روز
گوشت سفید تازه ، بسته‌بندی با اتمسفر اصلاح شده برودت یخچال ۷ روز
گوشت سفید منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۱۲ماه
ماهی شکم خالی تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۳ روز
ماهی شکم خالی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۶ ماه
میگو تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۳ روز
میگو منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۱۲ماه
آلایش خوراکی گاو و گوسفند تازه، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۲ روز
آلایش خوراکی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۴ ماه
آلایش خوراکی مرغ تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۲ روز
آلایش خوراکی منجمد ، بسته‌بندی معمولی برودت فریزر ۳ ماه
تخم‌مرغ تازه ، بسته‌بندی معمولی برودت یخچال ۱ ماه

 

بسته‌بندی معمولی منظور بسته‌بندی در ظروف یک بار مصرف یا بسته‌بندی در پوشش پلاستیکی پلی‌اتیلن است.
 
برودت یخچال منظور دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است.

برودت فریزر منظور دمای ۱۸- درجه سانتی‌گراد است.

کارشناس سلامت کارشناس پاسخ داده شده در ۱۰-۱۲-۱۳۹۴ .
اضافه کردن نظر

پاسخ شما

با ارسال پاسخ، شما موافقت خود را با قوانین و مقررات در کانون پرسش و پاسخ اعلام مینمایید.